WORD COMPOSTMEESTER
Hoe?
Door een gratis opleiding te volgen van 8 modules van telkens 3 uren : 4 theoretische en 4 praktische.
Waarom?
Om familie, vrienden, buren,... te helpen, te informeren, te sensibiliseren, ... hen te helpen hun hoeveelheid organisch afval te verminderen door composteringstechnieken ... via een demonstratieplaats of op beurzen of via lokale evenementen ...
De opleiding van compostmeester
Het starten van een compost is niet altijd gemakkelijk. Bij wie de correcte informatie vinden voor je aan de slag kan gaan? Bij de compostmeester natuurlijk ! Net als een vertrouwde buurman kan de compostmeester de burger gemakkelijk overtuigen over het nut van composteren, hem concreet helpen en hem ondersteunen bij zijn inspanningen.
De opleiding van compostmeester is volledig gratis!
Het is de vzw "Comité Jean Pain", met meer dan twintig jaar ervaring dat gemandateerd werd om deze opleiding te geven. De verschillende sessies vinden plaats in uw regio. Deze verlopen in een aangename sfeer en bieden de gelegenheid om alle technieken van het composteren te ontdekken.
Met welke taken gaat de compostmeester zich bezig houden?
De vrijwilliger, toekomstige compostmeester krijgt een gratis opleiding betreffende de theoretische en praktische aspecten van composteren. Een complete documentatie wordt ter beschikking gesteld en wordt opgevolgd en gecontroleerd door IPALLE.
Dankzij de aangeboden opleiding ervaart de compostmeester natuurlijk de composteringstechnieken, maar ook de manier om zijn kennis en ervaring aan anderen door te geven.
In ruil hiervoor zal de compostmeester, éénmaal gediplomeerd, zich engageren om enkele uren van zijn vrije tijd te spenderen om de boodschap "thuis composteren" te verspreiden naar de lokale bevolking (aanwezig zijn bij demonstraties, op beurzen en diverse evenementen, bewust maken van kinderen, thuisbegeleiding bij particulieren, ...).
Het doel is om per gehucht te kunnen rekenen op ten minste één compostmeester.
Organisatie van de opleiding
De opleiding bestaat uit 8 modules van 3 uur verspreid over ongeveer twee maanden. Naast de theoretische opleiding is er een demonstratie- en / of buurtcomposteringsplaats gepland, evenals het bezoek van o.a. het demonstratiecentrum te Londerzeel.
Een map met de inhoud van de cursus en alle nuttige informaties, folders, brochures, regionaal en gemeentelijk afvalbeleid, enz... word overhandigd aan de deelnemer.
Aan het einde van de opleiding, zal een "certificaat van geschiktheid" aan elke compostmeester overhandigd worden, die vervolgens zijn actie op het terrein kan starten.
Heeft U interesse?
Neem contact op met ons via het emailadres compost@ipalle.be of telefonisch op het nummer 069 / 84.59.88.
www.ipalle.be
Ann CARLIER
IPALLE
Verantwoordelijk voor preventie "afval"
Chemin de l’Eau Vive 1
7503 FROYENNES
069/84.59.88.